Beslenme Hizmetleri

Toplu beslenme sistemlerinde yaşamsal konuların başında gelen hijyende iki konuya özellikle önem veriyoruz. Bunlardan birincisi; yemek üretiminin yapıldığı yerin ve burada çalışan görevlilerin temizliği ve sağlığıdır. İkincisi ise besinlerin kaliteli, sağlıklı olması ve uygun koşullarda saklanmasıdır. Toplu beslenme sistemlerinden biri olan okullardaki yemek uygulamalarında ise Öncü Koleji olarak çocukların gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz.

Ergenlik; fizyolojik ve psikolojik değişimlerin en hızlı yaşandığı çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir. Dolayısıyla bu hızlı büyüme, gelişme ve olgunlaşmanın sağlanabilmesi için çocukların enerji ve besin gereksinimlerinin yeterli ve dengeli şekilde karşılanması gerekmektedir. Fakat üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerde sınav stresi birçok yeme davranışı bozukluğunu beraberinde getirmektedir. Bu dönemde beslenme hizmetlerimiz doğru, yeterli ve dengeli yemek programlarıyla hem sağlık problemlerinden korunmayı hem de doğru besin seçimi ile başarıyı artırmayı mümkün kılmaktadır.