Yabancı Dil Eğitimi

Öncü eğitim anlayışı yabancı dil eğitimi konusunda kendine özgü bir anlayışı benimsemiş durumdadır. Bize göre anadiline yeteri kadar hakim olmayan kendi dilindeki olgu, kavram, durum, nesne, zaman ayrıntılarını düşünceye bağlayıp kullanamayan, anadilini basamak yapıp yaratıcılık merdivenlerini tırmanamayan bir öğrencinin yabancı dil öğrenmesi bir papağanın konuşabilmesinden farksızdır. Bu nedenle öncü anlayışı yabancı dil eğitimini gerekli görürken bunun Türkçeyi güzel kullanma becerisiyle birlikte yoğun ve eş zamanlı yapılması gerektiğini düşünür. Öğrenci önce Türkçe düşünüp yaratabilmeyi öğrenecek sonra bir ya da birden çok yabancı dil kullanma becerisini bu temel üzerine ekleyecektir.